BW Diet

Bezlepkový čokoládovo-slivkový koláčik z madľovej múky

Potrebujeme:
2 šálky vopred namočených sušených sliviek alebo iného ovocia,
300 g mandľovej múky,
4 vajcia,
3 – 4 pol. lyžice medu (alebo menej),
4 pol. lyžice 70% práškovej čokolády (nie lacnú 50% holadskú!) ja som použila,
1 lyžička mletej škorice,
0,5 lyžičky prášku do pečiva,
0,3 lyžičky soli.

Postup:
Začneme zapnutím rúry na 160 – 180′ podľa typu rúry.
Rozmixujeme silvky, vajcia, med, čokoládu, škoricu, prášok do pečiva, soľ a ručne zmiešame s múkou. Bielka sa dajú vyšľahať samostatne a na koniec primiešať do cesta, mohlo by sa potom viac zdvihnúť.
Vznikne hustá zmes, ak je príliš tuhá, pridáme trošku vody zo sliviek, ak je naopak cesto príliš tekuté, pridáme ešte trošku mandľovej múky.
Vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme cca 25 – 35 minút v závislosti od rúry.
Podávame s kyslým ovocím alebo s lekvárom a šľahačkou ak nejakú máme 😀